Musik / folk

The last ship : original Broadway cast recording


Tidsskrift

Artiklen er en del af

Artiklerne i  handler ofte om

Artikler med samme emner

Fra


Artikler

Alle registrerede artikler fordelt på udgivelser

...

...

...

...

...


Anmeldelser (6)


Gaffa [online]

d. 23. sep. 2013

af

af

Jan Opstrup Poulsen

d. 23. sep. 2013

"The Last Ship er Sting på godt og ondt. En kende fersk og selvsmagende, men med en overlegen præcision på den musikalske front".


Østre Gasværk Teater

2025

af

2025

"THE LAST SHIP er fortællingen om sømanden Gideon Fletcher, som vender hjem til en lille havneby efter mange år på havet. Her opdager Gideon, at den verden, han forlod, har forandret sig for altid. Gideons store kærlighed Meg er kommet videre, og samtidig er det lokale skibsværft, havnebyens absolutte centrum, ved at lukke. Spændingerne vokser i det lille lokalsamfund, og arbejderne samler sig, så de kan overtage værftet og bygge et allersidste skib. Stings rødder går tilbage til den lille nordøstengelske havneby Wallsend i det nordøstlige England, nær Newcastle, Tyne and Wear. Det er barndomserindringerne fra den industrialiserede verden og særligt skibsværftet, der var nabo til hans barndomshjem, der har inspireret til det, der er blevet til musicalen "The Last Ship". Med musik der er forankret i den britiske folkemusiktradition, byder forestillingen på et dybt, lyrisk univers befolket af en fascinerende rollebesætning. Men musicalen bliver også krydret med klassikere fra Stings imponerende bagkatalog som All This Time, Island of Souls og When We Dance".


Berlingske tidende

d. 24. sep. 2013

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 24. sep. 2013

"Det hele lyder nu stadig meget Sting'sk, hvilket i mange år desværre har betydet sikkert og søvnigt. Vel trækker sangene på hans opvækst og kredser om stærke emner som kærlighed, parforholdets problem, tidens gang og altings forgængelighed, men det kræver alligevel meget ikke at falde hen i selskab med »The Last Ship«. Det kan også undre, at Newcastle og omegn, der længe genlød af tung industri - jern, smeltedigler, kæder, save - kun bliver til mondæn klimpren på en guitar".


Børsen

d. 29. sep. 2013

af

af

Niels Pedersen

d. 29. sep. 2013

"Stings poppede musical [ender] med at have så mange skæve kanter og pudsige indfald, at den kan mere end at levere baggrundshygge på en café, samtidig med at den lever op til hans normale standard, når det handler om musikalitet og venlig sound".


Information

d. 14. okt. 2013

af

af

Ralf Christensen

d. 14. okt. 2013

"Det er ganske hyggeligt, men også jamrende kedsommeligt i al sin nostalgiske selvsikkerhed.Sting dyrker alderens visdom i stensikkert turnerede klicheer og demonstrerer, at det ikke altid er klædeligt at opføre sig i overensstemmelse med de vedtagne konventioner for alder".


Jyllands-posten

d. 20. sep. 2013

af

af

Anders Houmøller Thomsen

d. 20. sep. 2013

"Stings hyperambitiøse hjemstavnshistorie er en universel hyldest til menneskelig skaber-og virketrang, og den skal ifølge planen til næste år udmøntes i et stykke på Broadway. Men der er snigpremiere i form af et nyt studiealbum. Musikken må underordne sig historiefortællingen, så der går noget repetitiv og ordtung musicaltræghed i sange som "Language of Birds" og "Ballad of the Great Eastern", og der overdoseres generelt på ballader".