Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Til Pandæmonium


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Dæmoneksperten Morgan er denne gang oppe imod en usædvanlig stærk dæmon, som har besat en ung pige. I et desperat forsøg på at uddrive dæmonen påkalder Morgan til sidst selveste Lucifer, men ender i en større knibe end nogensinde før.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2013

af

af

Martin W Hansen

d. 23. apr. 2013

Gotisk horror fortælling som godt nok er tænkt letlæst, men som bestemt bidrager med et barsk gys for de 10-14-årige. Bogen skal formidles som 4. del af serie, hvor det ville være en god idé at lære hovedpersonen nærmere at kende gennem de foregående bind, før man kaster sig over dette.

Forfatteren er en produktiv herre, som ofte gør sig indenfor den letlæste genre. Dette er endnu et bind i serien Infernus, som er kodenavnet for drengen Morgan, der er ekspert i dæmonologi, hemmelig agent og også delvist dæmon selv. Denne gang kommer han dog i alvorlig knibe, da han forsøger at uddrive en usædvanlig stærk dæmon fra en ung pige. Da det er ved at gå galt, må Morgan ty til desperate midler, som resulterer i, at han ender i Helvede, hvor selveste Lucifer stiller ham et forslag, han får svært ved at sige nej til. Dette er endnu et rigtigt godt bind i gyserserien, hvor vi endnu en gang får nogle små brikker til puslespillet om, hvem vor hovedperson egentligt er. Bogen er som seriens øvrige i stift bind, sat i en læsevenlig type og gennemillustreret af Simon Bukhave, som endnu en gang har gjort et fremragende arbejde.

Serien rammer en uhyggelig tone der kan sammenlignes med forlaget Carlsens Mareridt-serie og Dennis Jürgensens "Lovecraftian Mythos"-bøger som Tingen i cellen og De hængte mænds hus.

Bøgerne i Infernus-serien er korte, men små lækkerbiskner, som får en til at ønske mere. Endnu et godt bind i en anbefalelsesværdig serie.


Weekendavisen

d. 8. maj 2013

af

af

Emil Blichfeldt

d. 8. maj 2013


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 5 (2013)

af

af

Heidi Nissen

Årg. 66, nr. 5 (2013)