Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Titanens forbandelse


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Den 13-årige Percy er søn af havguden Poseidon og er derfor en halvgud. Et mytologisk uhyre har bortført Percys bedste ven Annabeth. Jagtgudinden Artemis er også forsvundet, og Olympen er nu truet af undergang. En redningsmission sendes afsted uden Percy, men Percy følger alligevel bagefter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 6. jan. 2011

Denne bog henvender sig til både drenge og piger, der interesserer sig for fantasy og anden fantastisk litteratur. Bogen er tredje bind i en serie, og den kan kun læses med fuldt udbytte, hvis man har stiftet bekendtskab med de to forrige. Bogen behøver derfor ingen speciel formidling. Bogens forsideillustration samt titel signalerer også tydeligt, at her er tale om et mix af spænding, fantasy og græsk mytologi.

Percy forsøger sammen med vennerne Grover og Annabeth at beskytte to halvblodsbørn mod et par mytologiske uhyrer. Men det hele går galt og et af uhyrerne styrtet ud over en klippekant og tager Annabeth med sig. Percy må ikke deltage i redningsmissionen, men han følger alligevel efter de andre. Bogen er fortalt i 1. person, hvilket tilfører den lidt ekstra drama og nærvær. Den er elementært spændende, og der er ingen døde punkter i denne actionfyldte og fantasifulde fortælling. Sproget er letflydende og varieret, og bogen er rimeligt nem at læse med en stor og øjenvenlig typografi. Sammenkoblingen af nutidens teenagere og oldgræske mytologi fungerer fint og virker også rimeligt overbevisende inden for genrens præmisser.

Denne bogs læsere vil også synes om Philipp Kerrs fantasyserie Lampens børn og bøgerne om Harry Potter af J.K. Rowling vil også være oplagt læsning.

En meget spændende, fantasifuld og actionfyldt fantasybog. Bogen giver et meget lille indblik i græsk mytolgi, men kan godt animere læserne til at sætte sig mere ind i den græske mytologi.