Bøger / skønlitteratur / roman

To soldater


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi om to bandelederes kontrol over en bande kriminelle børn og unges aktiviteter i et belastet kvarter, og hvor situationen efter en voldelig fangeflugt eskalerer i et sprængfarligt opgør med politiet under ledelse af kommissær Ewert Grens.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 19. okt. 2012

Makkerparrets faste fans er oplagte læsere på linje med andre læsere til de bedste nordiske krimier med holdninger og selvstændig stil.

De to forfattere supplerer hinanden rigtigt godt og fortsætter her deres serie med endnu et kriminelt hovedemne: bandekriminalitet blandt børn og unge. Med udgangspunkt i en gruppe unge kriminelle i et belastet kvarter får vi på bogens første 250 sider historien om de to ledere og deres gruppes narkohandel, vold og trusler samt om det ubarmhjertige liv i fængsel. Forholdene eskalerer voldsomt med fangeflugt og mord, og kommissær Ewert Grens kommer igen på banen sammen med sine kollegaer. Herlig type! Også de øvrige personer er helstøbte og interessante figurer. Fortælleformen er endnu mere kondenseret og intenst end set før i serien. Endelig en reel pageturner med konstant højspænding! Og så gør det for en gangs skyld slet ikke noget, at der er mange sider frem mod en barsk og tankevækkende slutning.

Sammen med Arne Dahl og Leif G.W. Persson er makkerparret Roslund & Hellström helt i toppen af de nordiske krimier, og sammenligningen går på både intensitet, kompleksitet og det at have en intention og mening med indholdet samtidig med, at det er spændende læsning.

Serien af Roslund & Hellström bliver stedse bedre, og da de første var rigtigt gode, så er denne helt på tophylden blandt de mange krimier. Det er en barsk historie om unge kriminelle i bander fortalt i en unikt intens form, så det både bliver spændende, vedkommende og samfundsrelevant læsning.


litteratursiden.dk

d. 6. dec. 2012

af

af

Arne Larsen

d. 6. dec. 2012

Sjette thriller med politikommissær Ewert Gren kredser om bandekriminaliteten blandt unge i en trøstesløs forstad til Stockholm. Det er skræmmende læsning, som i den grad kryber ind under huden. Leon ...


Jyllands-posten

d. 2. nov. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. nov. 2012