Bøger / faglitteratur til børn

Troslære for teenagere


Beskrivelse


I to dele fortælles om henholdsvis meningen med livet og om hvordan man er kristen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2013

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 19. mar. 2013

For kristne teenagere og andre søgende unge. Særligt for dem, der i forvejen har haft berøring med kristendommen i IMU og andre kristne ungdomsorganisationer.

Bogen er i to dele, skrevet i et moderne sprog: Hvad er meningen med livet? og Hvordan er man kristen? Hovedessensen af første del er kort sagt, at Gud vil noget med dig, han har en plan med dig! I afsnittet om, hvordan man er kristen, overvejes løsninger på en kedelig prædiken. Man kan lade stå til eller engagere sig; men begge dele kan blive mødt af, at Jesus møder én med ordene: Jeg kender dig ikke! Løsningen er, at troens øjne skal åbnes for læseren, gennem Guds ord i Bibelen! Forfatteren vil gerne gøre biblen relevant for læseren i hverdagen. Han opfordrer til, at man hører og handler efter bibelens beretning om Jesus på korset, den lille bogs vigtigste ord. Lidt krydderi er der i form af henvisninger til web 2.0-fænomener som youtube og facebook, samt morsomme illustrationer - særligt den tandløse olding af en præst og pigen der kigger skeptisk på korset med giftslangen. Forfatteren har tidligere skrevet En by i Rusland (2011/23) og er fra forbundet Nyt liv, en del af folkekirkens højrefløj. En god lille bog med meget at tænke over særligt her i påsketiden.

Fra samme forlag findes Konfirmandbogen (2011/14) og til forældrene findes Vov at vise vejen til en tro, der kan bære (2011/40). Nærværende bog er mere direkte til teenageren.

Anbefales særligt til biblioteker i områder hvor missionen stadig står stærkt.