Bøger / faglitteratur

U'et - kritik og perspektiver


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 27. maj 2013

Bogen er relevant for alle, der arbejder eller vil arbejde med teori U. Det er en god idé at være bekendt med teori U, hvis man vil have det fulde udbytte.

Begge forfattere arbejder som ledelses-, organisations- og udviklingskonsulenter og har relevante uddannelsesmæssige baggrunde herfor bl.a. en masteruddannelse i læreprocesser, hvor deres speciale danner grundlaget for bogen. Forfatterne er betagede af, men ikke ukritiske overfor teori U, og med bogen ønsker de at vise teoriens begrænsninger, hvorved man måske formår at komme længere med den. Bogen består af 2 dele indrammet af et forord og en afrunding. I indledningen redegør de i grundtræk for teorien og dens udbredelse i Danmark. 1. del tager fat på en række begreber, der efter forfatternes mening fortjener en kritisk vurdering, mens 2. del sammenligner med andre ledelsesteorier og kigger på spørgsmål om magt og etik. Endelig ses der på teori U i forhold til den spirituelle ledelsestrend. I afrundingen opsummeres de væsentligste fordele og ulemper, ligesom der gives bud på, hvordan man kan kvalificere teori U og højne forståelsen og brugen af den i praksis.

Bogen ligger således i forlængelse af de øvrige bøger om teori U fx Introdiktion til teori U, 2012.

Bogen er særdeles relevant for ledere, der arbejder med teori U samt på videreuddannelser, hvor man beskæftiger sig med diverse ledelsesteorier. I folkebibliotekerne kan den anskaffes bredt, hvor det er efterspørgsel på emnet.