Bøger / skønlitteratur til børn / young adult

Undskyld, men jeg har ingen andre steder at gå hen : en chatroman


Beskrivelse


Kåre, Rachel, Freja, Malene og Piil har været venner i årevis, men lever til daglig i et langdistance-venskab, fordi de kun ser hinanden i sommerferien. De fem venner deler normalt alt med hinanden, men den sidste varme sommeraften i Sydfrankrig har splittet gruppen ad.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2020

af

af

Christine Christensen

d. 11. juni 2020

Fem unge mødes hvert år i Marseilles, hvor de holder sommerferie med deres familier. Men denne gang er der sket noget, der skaber splid i "Le crossiant squad". YA-chatroman fra 14 år.

Kåre, Rachel, Freja, Malene og Piil har været venner i årevis, men lever til daglig i et langdistance-venskab, fordi de som regel kun ser hinanden i sommerferien. De fem venner deler stort og småt; familieproblemer, selvværds-issues, uddannelses- og religionsovervejelser, politik og ikke mindst drømme om fremtiden og om kærligheden. Et trekantsdrama - eller måske flere, har imidlertid splittet gruppen efter den sidste varme sommeraften i Sydfrankrig. Det viser sig nemlig, at Rachel har knaldet med Frejas ex, Asbjørn, som Freja stadig er vildt forelsket i. Så mens resten af gruppen prøver at finde deres ben i en usikker voksenverden, bruger Freja og Rachel deres energi på at undgå hinanden.

God og troværdig beskrivelse af fem unges op- og nedture, følelser, bekymringer, glæder og sorger beskrevet gennem tre måneders chatbeskeder. De unge virker ægte og selv slåfejlene er med til at gøre historien til et autentisk tidsbillede af en gruppe følsomme og usikre unge, der på den ene side gerne vil passe ind og på den anden side bare have lov til at være dem selv, med alt hvad det indebærer.

Minder en del om forfatterens øvrige bøger fx Efterskælv. Sarah Engell og Sanne Munk Jensen leverer også gode realistiske ungdomsbøger.


litteratursiden.dk

d. 17. aug. 2020

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 17. aug. 2020

Autentisk og vedkommende ungdomsroman er skrevet i chatform og stykkes på den måde sammen bid for bid og fra alle vinkler. Jeg har efterhånden fået læst alle Sofie Riis Endahls ungdomsromaner og er re...