Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Ved mor godt, jeg er dement?


Beskrivelse


Karen Zubari (f. 1953) fortæller om sit og sin søsters liv, efter at søsteren som 58-årig bliver ramt af Alzheimers sygdom.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2017

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 19. jan. 2017

Karens søster Kirsten bliver dement som 58-årig. Dette er historien om hvordan det er at være pårørende til en dement. For læsere som selv har demens tæt inde på livet eller arbejder med demente.

Da Kirsten pludselig bliver enke og oveni får konstateret demens, træder hendes søster Karen i karakter og overtager pasningen af Kirsten, samt planlægningen af hendes fremtid. Kirsten er ikke selv i stand til at berette om hvordan det er at være dement, så Karen påtager sig derfor at nedskrive hvordan hun oplever, at Kirsten har det med at være dement. Karen fortæller også om hvordan det er at være nær pårørende til en dement.

En hurtig læst fortælling om hvordan det er at skulle varetage sin demente søsters tilværelse og dagligdag. Forfatteren Karen Zubari er medlem af Lolland Ældreråd og bogen virker som en opsang til politikerne om at skabe mere fokus på de demente, ikke bare via snak men med handling.

Der findes flere bøger som skildrer livet som ægtefælle til en demensramt bl.a. Sidste stop før paradisGlemsomÅret med tusind dageDen gamle konge i sit eksilI livets skygge, Glemsom og Året med tusind dage. Der er også skrevet bøger hvor det er børn som beskriver deres forældres sygdomsforløb, fx Den gamle konge i sit eksil og I livets skyggeDer findes flere bøger som skildrer livet som ægtefælle til en demensramt bl.a. Sidste stop før paradis, og Året med tusind dage. Der er også skrevet bøger hvor det er børn som beskriver deres forældres sygdomsforløb, fx Den gamle konge i sit eksil og I livets skyggeDer findes flere bøger som skildrer livet som ægtefælle til en demensramt bl.a. Sidste stop før paradis, Glemsom og . Der er også skrevet bøger hvor det er børn som beskriver deres forældres sygdomsforløb, fx Den gamle konge i sit eksil og I livets skyggeDer findes flere bøger som skildrer livet som ægtefælle til en demensramt bl.a. Sidste stop før paradis, Glemsom og Året med tusind dage. Der er også skrevet bøger hvor det er børn som beskriver deres forældres sygdomsforløb, fx og I livets skyggeDer findes flere bøger som skildrer livet som ægtefælle til en demensramt bl.a. Sidste stop før paradis, Glemsom og Året med tusind dage. Der er også skrevet bøger hvor det er børn som beskriver deres forældres sygdomsforløb, fx Den gamle konge i sit eksil og .