Bøger / faglitteratur til børn

Vikinger


Beskrivelse


Om vikingernes historie, kultur og rejselyst gennem 300 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2019

af

af

Jesper Holtoug

d. 4. apr. 2019

Hvem var vikingerne og hvor drog hen? Hvad troede de på og hvordan så deres skibe ud? Her får du den helt korte historie om vikingerne. Du kan få bogen læst højt ved hjælp af en QR-kode. For 8-10-årige.

Ny bog i serien "Historie - Faktalet", denne gang om emnet vikinger. Med korte tekster og masser af billeder fortælles historien om vikingernes tro, skibe, togter og erobringer. Billederne er fotos, kort, malerier og stregtegninger. Ved hjælp af QR-koder kan man få teksten læst højt. Bogen er tynd, blød og hæftet. Forfatteren kendes for mange andre fagbøger i samme serie.

Bogen giver en hurtig gennemgang af hovedtræk ved vikingernes liv. Imidlertid er emnet så omfattende og teksten så kort, at det kun kan blive en ganske lille smagsprøve på stoffet. Fortællingen er enkel og let, og de mange forskellige billeder letter forståelsen. Man kan indvende, at de forskellige billedtyper sammenblandes, så det forstyrrer øjet lidt, men dette er vist en smagssag.

Der findes mange lette fagbøger om vikingerne og den tid, de levede i. Nogle er tykke, nogle er tynde, nogle er fulde af billeder, opslag og flapper. Blandt de bedste bøger om vikingetiden for jer mellem 8 og 10 år er: VikingerVikingernes rejser og nes rejser - begge er fra serien "De små fagbøger", som er noget længere og lidt sværere end QR-bogen herDer findes mange lette fagbøger om vikingerne og den tid, de levede i. Nogle er tykke, nogle er tynde, nogle er fulde af billeder, opslag og flapper. Blandt de bedste bøger om vikingetiden for jer mellem 8 og 10 år er: Vikinger og - begge er fra serien "De små fagbøger", som er noget længere og lidt sværere end QR-bogen her.