Bøger / faglitteratur / opskrifter

Vinterbaby


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Opskrifter til vintertøj hæklet og strikket i garner af merino-, kashmir- og alpakauld.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2014

af

af

Laura Michelsen

d. 8. aug. 2014

Babystrik for øvede strikkere.

Der er forskel på, hvad en baby født om sommeren og en baby født om vinterens skal have på af tøj. Derfor har Sys Fredens nu lavet en strikkebog tilegnet sommerbabyen og en tilegnet vinterbabyen fra 0-12 mdr. Sommerbabyen skal have lette, kølige garner og vinterbabyen lune. Designet er klassisk nordisk og sommeromodellerne er næsten alle i nuancer af hvid, imens vintermodellerne også er i varme natur- og jordfarver. Der er opskrifter på bl.a. bluser, trøjer, bukser, kjole, heldragt, djævlehue, sommerhat og svøb. Selvom mange af modellerne er i et forholdsvist enkelt design, kræver opskrifterne alligevel nogen øvelse. Der er dog ingen angivelse af sværhedsgrad. Sidst i bogen er der korte instruktioner i særlige teknikker som magic loop og vendestrik. For basale teknikker henviser forfatteren til sine bøger Strikkeskole og Strikketips. Sidst i bøgerne findes forkortelsesliste og forhandleroversigt.

I forhold til Sys Fredens' mange strikkebøger i "pixi format", er disse to i et lidt større kvadratisk format (18x18), hvilket er en fordel, da de ikke forsvinder helt så let på hylderne. Hvad angår emnet, findes der mange strikkebøger med babytøj, som i stil minder meget om modellerne i disse to bøger.

Det giver god mening at dele babystrikken op i sommer- og vintermodeller. Fine modeller i et klassisk, tidløst design, der tiltaler mange. Bedre format end forfatterens "pixi bøger".Informationer og udgaver