Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vores kemiske hjerter


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Henry har aldrig været forelsket. Men en dag træder Grace ind i hans klasse. Skrøbelig, ødelagt og haltende. Klædt i alt for stort og beskidt drengetøj. Henry forelsker sig voldsomt, men er det nok til at hele en knust sjæl?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 27. mar. 2017

Når den første forelskelse er både vidunderlig, hjerteknusende og en livslektie af de helt store. Bittersød Young Adult roman med noget på hjerte for både unge og voksne.

Henry har aldrig været forelsket, men fokuserer udelukkende på drømmen om at blive redaktør på skoleavisen og knokle sig til gode karakterer, der kan give ham adgang til bare et okay college. Henry bor i kælderen hos sine flippede forældre og hænger konstant ud med sine tætte venner, Lola og Murray. Men en dag træder Grace ind i hans klasse. Hun er langt fra en drømmepige. Skrøbelig, ødelagt og haltende. Klædt i alt for stort og beskidt drengetøj. Alligevel bliver Henry fascineret og forsøger at komme tættere på den ødelagte Grace, som ikke vil åbne sig for nogen. Henry forelsker sig voldsomt, men er det nok til at hele en knust sjæl?.

Kombinationen af underspillet humor, hverdagsbeskrivelserne og de enorme følelser, den første forelskelse sætter i gang, sikrer en medrivende og rørende bog, som man ikke kan lægge fra sig. Bogen er svær at ryste af sig og hovedpersonerne kryber helt ind under huden.

Denne Young Adult roman er helt oppe i samme liga som John Greens En flænge i himlenFordelene ved at være en bænkevarmer og Fordelene ved at være en bænkevarmer af Stephen ChboskyDenne Young Adult roman er helt oppe i samme liga som John Greens En flænge i himlen og af Stephen Chbosky.