Bøger / faglitteratur / øvelser

Yoga for ryg, nakke og skuldre


Beskrivelse


Enkle yogaøvelser med fokus på at forebygge eller lindre stivhed og smerter i ryg, nakke og skuldre. Med praktiske råd og træningsprogrammer opdelt i temaerne: morgen-yoga, pause-yoga, gear ned-yoga og weekend-yoga.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 28. aug. 2019

Småskavanker med ryg, lænd, nakke og skuldre kan forebygges eller lindres ved jævnligt at udføre de enkle yogaøvelser. Denne bog giver forslag til øvelser, som de fleste straks kan gå i gang med.

Forfatteren er uddannet yogalærer, har nu skrevet tre yogabøger og underviser og afholder kurser. I denne bog er der fokus på de småskavanker, som et stillesiddende arbejdsliv kan give, og på enkle øvelser, der kan afhjælpe generne. Meget handler om kropsholdning, vaner og uvaner samt vejrtrækning. Bogen er inddelt i fire programmer: Morgenyoga, pauseyoga, gear ned-yoga og weekendyoga. Programmerne er tilrettelagt efter at være enkle, effektive og overskuelige og kan gennemføres på 12-30 minutter om morgenen, i løbet af dagen, om aftenen og i weekenden. Programmerne kræver ikke meget andet, end at man går i gang, og hvad angår pauseyoga, handler det om fx at vænne sig til at lave forskellige strækøvelser i løbet af dagen. Bogen er i et kvadratisk format, og alle øvelser er illustreret med et foto og en stregtegning.

Enkel, overskuelig og inspirerende bog, der afmystificerer begrebet yoga og beskriver øvelserne på en let forståelig måde. Bogen giver umiddelbart lyst til at gå i gang med øvelserne, for hvem kan, hånden på hjertet, sige sig fri for nogle skavanker hist og nogle spændinger pist?.

Der findes rigtig mange bøger om yoga, også nyere, som supplerer hinanden. Susanne Lidang selv har udgivet Vild med yogaYoga for løbere og luntere og Yoga for løbere og luntereDer findes rigtig mange bøger om yoga, også nyere, som supplerer hinanden. Susanne Lidang selv har udgivet Vild med yoga og .