Film / fiktion til børn / komedier

Yogi bear


Beskrivelse


I Jellystone Park lever bjørnen Yogi fedt af at snuppe madkurve fra turister. Denne dårlige vane må dog stoppe, for parken har brug for tilfredse turister. Borgmesteren har nemlig planer om at sælge Jellystone og ødelægge den smukke natur. Men Yogi vil det anderledes.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2011

af

af

Ulrich Breuning

d. 17. juni 2011

Yogi Bear, 2010 er en amerikansk familiefilm, som i sagens natur søger at ramme flere aldersgrupper. Men handlingen er meget tynd og plottet så forudsigeligt, at det alligevel er svært at definere en målgruppe. Et ældre publikum vil straks sige fra, og et yngre vil fluks følge efter. Begge er nemlig bedre vant. Fra 6 år.

I Jellystone Nationalpark lever bjørnen Yogi og dens ven Boo Boo fedt og fornøjeligt af at snuppe madkurve fra turister. Denne dårlige vane må dog stoppe, for parken har brug for tilfredse turister. Borgmester Brown har nemlig planer om at sælge Jellystone, ødelægge den smukke natur og score kassen. Men Yogi og skovbetjent Smith samt den søde dokumentarfilminstruktør Rachel vil det anderledes! Og Jellystone reddes i sidste øjeblik af en sjælden frømundet skildpadde! Tegnefilmfiguren Yogi Bear er kreeret af Joseph Barbera og William Hanna, som efter stor succes med Tom & Jerry-film (1939-57) producerede tegnefilm for tv-mediet: "Huckleberry Hound", "Familien Flint" og Scooby-Doo samt Yogi Bear, som debuterede i 1958.

Karakteren Yogi Bear er i denne nye filmversion computeranimeret og spiller sammen med "rigtige" skuespillere. Kombinationen af animation og live action er populær og kendes også fra for eksempel serien om Alvin og de frække jordegern. Mens den ferske handling har rødder tilbage i 1950'ernes amerikanske, politisk korrekte underholdningsfilm for hele familiepublikummet.

Det er sjældent at opleve en moderne film med så lavt et ambitionsniveau.


Politiken

d. 10. feb. 2011

af

af

Søren Vinterberg

d. 10. feb. 2011


Jyllands-posten

d. 10. feb. 2011

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 10. feb. 2011