Games / computergames

1971 Project Helios


Description


Strategispil. I en postapokalyptisk version af verden anno 1971, er al sollys forsvundet. Du befinder dig midt i en verdenskrig, hvor du ikke bare kæmper mod fjendtlige soldater, men også mod ekstrem kulde, dræbende snestorme samt sparsomme forsyninger af mad og våben.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 10. June 2020

By

By

Finn Christiansen

d. 10. June 2020

Turbaseret strategispil med moderne krigsførelse. I en postapokalyptisk version af verden anno 1971, er al sollys forsvundet. Kæmp mod fjendtlige soldater i den bidende frost. For unge og voksne.

1971 Project Helios foregår i en dybfrossen version af verden anno 1971. Du befinder dig midt i en verdenskrig, hvor du ikke bare kæmper mod fjendtlige soldater, men også mod ekstrem kulde og dræbende snestorme. De turbaserede kampe foregår med moderne skydevåben, men våben virker ikke mod den bidende frost, som slår dig ihjel, hvis du er for længe ude. Dit overordnede mål er at redde en videnskabsmand, som har nøglen til at redde livet på Jorden. Du styrer i alt 8 soldater, som kan sendes på missioner i mindre teams. Soldaterne har forskellige egenskaber, som med fordel kan udnyttes i kampene. Soldaterne optjener løbende XP, som kan bruges til at tilføje og opgradere egenskaber. På banerne kan du finde stoffet fulgor, som fx kan helbrede dine soldaters sår og forfrysninger. Sproget er engelsk.

En blandet oplevelse. Den iskolde setting, hvor kulden er en ekstra fjende, fungerer godt - både som stemningsskabende element og gameplay-mekanik. Også et plus for grafikken, som er cel-shadet og stilfuld. På minussiden findes musikken, som i kampsekvenserne er meget monoton og generende. Men der hvor underholdningsværdien fordufter for mig, er den kedelige historie og fortælleform, så soldaternes ve og vel føles lidt ligegyldig. Sværhedsgraden er lav. Kan magtes fra 15 år. PEGI: 16 og ikon for vold.

Lignende er XCOM 2.