En anderledes portrætbog om billedhuggeren, grafikeren, happeningkunstneren og samfundsdebattøren, der i år fylder 60. Bogen henvender sig til folk, der er interesserede mennesket bag kunstneren.
Bogen former sig som en række samtaler mellem Bjørn Nørgaard og Henrik Juul Jensen, der følger hovedpersonen fra Fanø til Frederiksberg, Hellerup, Møn og Kina. Interviewerens spørgsmål er med i stikordsform, og indimellem har han nogle montageagtige beskrivende passager med for egen regning. Det får ham til at fylde meget, og det bliver undertiden vel meget en bog om at skrive en portrætbog om Bjørn Nørgaard. Det er dog langt det meste af bogen Nørgaard selv, der kommer til orde, og han fortæller indgående om tiden på Eks-skolen, kollegerne, de mange kunsthappenings, om sin arbejdsmetode og om sit syn på samfundet og kunstverdenen. Han har nogle gode beskrivelser af sin familie og sin barndom, næsten små essays. Bogen giver samlet et billede af Bjørn Nørgaard og hans kunstneriske udvikling, men ikke nogen oversigt over hans arbejder. Der er 12 fine fotocollager af Nørgaard, men ellers ingen illustrationer.
I Torben Weirup Man har sine klare øjeblikke, 2000 er der en indledende gennemgang af Nørgaards arbejde med korte beskrivelser af værkerne.
Bogen giver et facetteret billede af Nørgaard og hans kunstneriske udvikling, især med indgående beskrivelser af Eks-skolen og miljøet omkring den. Samtaleformen gør den meget bred, og det er ikke her, man finder konkrete oplysninger om værkerne.