Bøger / skønlitteratur til børn

Der hvor Linda bor


Beskrivelse


Billedbog i farver om 2 børnehavebørns dag efter børnehavetid: Linda, hvis mor er alene, og Bo, hvis far må lære at tage sit nap med derhjmme for at det hele kan køre.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Birte Egebak (børn)

d. 5. apr. 2019

Billedbog, der fortæller om, hvordan Linda har det en almindelig hverdag fra hun hentes i børnehaven til hun skal i seng. Samtidig fortælles der nænsomt noget væsentligt om forholdet mellem børn og voksne i et stresset samfund. Konflikterne lægges frem, forklares og søges løst i solidaritet både med barnet og den voksne. Det er vigtigt, når bøger tager udgangspunkt i barnets situation, og handler om hvordan det er at være barn i Danmark i dag. Det har de to piger, som har lavet bogen, forstået samtidig med, at de har forstået, at det er væsentligt at fortælle børn om f. eks. den enlige mors arbejdssituation, kernefamiliens rollemønster, og om hvordan det afspejler sig i børnenes leg. Illustrationerne i sort/hvid/ okker ligner Delesserts til Ionescos eventyr. Men de afspejler i overensstemmelse med tekstens hverdagsrealisme i farlige glimt samfundskonflikterne i modsætning til Delessen, hos hvem det farlige tolkes dybdepsykologisk. Vi har længe savnet den billedbog,derenkelt,varmt og afdæmpet, men alligevel rystende, viser og forklarer børns og voksnes situation - her er den! Væsentlig læsning fra 4-5 år, men osse for større børn og voksne.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Jørn E. Albert (skole)

d. 19. dec. 2018

En enlig mors problemer med at nå både indkøb og børneafhentning inden lukketid på cykel og i regnvejr. Hendes problemer med madlavning, opvask, træthed og ønsket om trods alt at være en god mor, skildres meget realistisk. Genbodamens problemer er ikke meget mindre, selvom hun er gift. Hun er både ude- og hjemmearbejdende, men har dog mulighed for at larme op og sætte manden i sving, så der kan spilles billedlotteri den aften. En meget god bog med spændende Delessert-lignende tegninger af Lilian Brøgger. Her fortælles om ganske amindelige mennesker i en ganske almindelig opgang. Det er realistiskt uden pædagogiske pegefingre. Mange emner til samtaler med 3.-5. klasse eller oplæsning/kigge billeder for mindre børn. Klassesæt på fællessamlinger.



Informationer og udgaver