Bøger / faglitteratur til børn / eventyrspil

Lav dine egne eventyr : fantastiske rollespil for flere deltagere


Beskrivelse


Instruktionsbog, som i fem kapitler giver vejledning i og beskrivelse af, hvordan du laver dine egne rollespil for flere deltagere. Bagest to færdige prøvespil samt ideer til at videreudvikle rollespillene.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Susanne Thøfner

d. 18. dec. 2018

Bogen ligner umiddelbart en af de øvrige i serien, men indholdet er helt anderledes. I stedet for at spille alene med en bog og to terninger, er det nu en hulemester (dungeon master), derfungerer i stedet for bogen; han kender og beskriver omgivelserne for de øvrige spillere, efterhånden som de drager frem. Spillerne har forskellige personlige egenskaber, der dels afgøres vedterningekast før spillet begynder, dels ændrer sig efter, hvad de kommer ud for undervejs, og hulemesteren kan så afgøre udfaldet af kampe o.l. ved hjælp af yderligere terningekast. Bogenindeholder 2 prøveeventyr i stil med seriens øvrige, og den giver en solid og fornuftig introduktion til rollespillenes verden. Rollespil bliver mere og mere populære, mest blandt de ca.14-20-årige og især blandt drenge. De baseres ofte på færdige og yderst udførlige baggrundsbeskrivelser/regelsæt på engelsk eller tysk (Dungeons and Dragons m.m.), betjener sig af 20-sidedeterninger osv. Den øvrige litt. på dansk om emnet erret sparsom, og denne bog giver en god ide om, hvad rollespil egentlig er. Til børnebibliotekets og ungdomsafdelingernes lånere, fra ca. 13 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 18. dec. 2018

I naturlig forlængelse af Sværd og Troldom-seriens 10 bind, der kunne spilles/læses alene, foreligger nu Lav dine egne eventyr - en lærebog i, hvordan man kan lave og spille rollespil medflere deltagere. For at få det fulde udbytte af bogen kræves det, at læseren kender til genren og har prøvet bøger i Sværd og Troldom-serien. Bogen har 5 kapitler, hvor rollespilsgenren gennemgåsgrundigt. En meget vigtig person er spillelederen, der styrer spillet, og af ham kræves en 100% indleven i spillet og overblik over reglerne i de 5 kapitler. Bagest 2 færdige prøvespil, begge afhule-/labyrinttypen. Et let og et sværere. Udover drejebog med oplysninger til spillere og spilleleder er hvert trin i rollespillet suppleret med en sort/hvid tegning af den situation, spillernestår i. Udviklingen i rollespillene i forhold til de 10 foregående bøger er, at her er der mange flere valgmuligheder i hvert trin end enkeltspillenes 2-4. Genren har i skolebiblioteket mangelæsere, der med denne bog får enny udfordring, der stiller store krav til fantasi og indleven. Bogens instruktioner kræver gode og modne læsere. Til fritidsudlån fra 7. klasse og opefter.


Berlingske tidende

d. 14. dec. 1987

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 14. dec. 1987


Det fri Aktuelt

d. 21. dec. 1987

af

af

Steffen Larsen

d. 21. dec. 1987