Bøger / skønlitteratur til børn / rollespilsbøger

Tyven med de tusind tricks


Beskrivelse


Fire rollespil baseret på reglerne i "Lav dine egne eventyr" og beregnet for 3-5 spillere samt en hulemester, som leder spillet, der går ud på at forhindre en listig slyngel i at overtage magten i Allansia.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 18. dec. 2018

Dette bind i den populære serie består af fire eventyr for flere spillere (3-5) og en hulemester. Spillebogen, der primært henvender sig til hulemesteren, indledes med en orientering om bl.a.oversigter og formler, der kan videregives til spillerne. Eventyrene, der skal spilles i rækkefølge, indeholder endnu en instruktion til hulemesteren, et afsnit, der skal læses op for spillernesamt nødvendige kort og opgaver. Det understreges, at spillerne ikke bør kende eventyrenes indhold, og at hulemesteren skal kende reglerne fra bogen Lav dine egne eventyr, der er udgivet i serien.Spillernes opgave er i fællesskab at forhindre »Tyven med de tusind tricks« i at forrykke balancen mellem godt og ondt og kaste landet Allansia tilbage til et fortidigt kaos. Det er en speciel ogspændende opgave for »S. og T.'-fans, behørigt krydret med farer, fælder og fule fantasifostre, under hulemesterens forhåbentlig ferme ledelse. Bogen, der kan selvlæses fra 6. kl., indeholder enrække s/hillustrationer, der understreger den uhyggelige stemning. Selv om bogen stiller store krav til hulemesteren, vil der være mange elever fra 6.-7. kl. og opefter i skoleforløbet, der vilnyde at tage denne opfordring op.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lisbeth Hagelberg

d. 18. dec. 2018

Endnu en bog i serien Sværd og trolddom. Denne afviger imidlertid fra de øvrige, ved at være et eventyrrollespil med en hulemester, der leder spillet. Eventyret er opdelt i 4 selvstændigedele, som kan spilles efter eget valg alt afhængig af, hvordan eventyret udvikler sig. For at få mest muligt ud af eventyret er det nødvendigt at have bogen Lav dine egne eventyr, hvor spilletsregler er grundigt beskrevet. Hulemesteren forventes at have gennemlæst eventyret på forhånd, så denne kyndigt kan instruere eventyrerne, der ikke må kende det. Bogen er bygget op, så der til hverdel er en beretning om eventyret, som læses højt af hulemesteren, og et afsnit kun til denne, der giver en ide om, hvad det går ud på. Ligesom i de tidligere bøger er spilleren udstyret med eteventyrskema. Er det en kyndig hulemester, kan denne yderligere benytte sig af ekstra regler som bevidsthed, magi etc. Bogen kan altså spilles på et højt plan afhængig af hulemesterens ogspillernes fantasi, og på et merejævnt plan; men bogen kræver en rimelig grundig indsigt i eventyrets spilleverden. Eventyrerne bliver drillet af tyven med de tusind trick; nogle gange skal definde ting, som skal bruges til at løse opgaven, andre gange bare for at overleve. En rigtig god fornyelse af serien, der afgjort vil glæde mange spillelystne sjæle.



Informationer og udgaver