Bøger / faglitteratur / billedværker

Nordliv : skandinaviske boliger


Beskrivelse


Bogen er en billedfortælling om nordiske boliger og deres beboere, krydret med tips og idéer. Nordliv ligger i umiddelbar forlængelse af forfatternes første bog, Nordlys.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anne Grete Jacobsen

2007

Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for boligindretning og som kan lide at lade sig inspirere af flotte bøger.

I 2001 kom Nordlys med 14 udvalgte boliger, som alle var i skandinavisk eller nordisk stil. Siden da er der sket meget med hensyn til boligindretning - stadig inden for den specielle nordiske indretningsstil - og derfor denne nummer 2. Stilen er stadig enkel, men en del har ændret sig. Grundfarven er stadig taget fra den nordiske gråblå skala, men med de mange nye etniske indslag og større rejsleyst er der blevet flere farver og mønstre. Der er stadig mange møbler af træ, men nu er der kommet flere blanke overflader til. Stilen er blevet mere personlig og trenden med at rydde op og skabe mere ro omkring os, slår også igennem i mange opbevaringssystemer. I bogen får vi præsenteret 8 boliger af meget forskellig karakter, de 7 ligger i Danmark og den sidste i Småland. Der er kort tekst med små historier om husets beboere, men størstedelen af bogen består af fotos. Ligesom i Nordlys er her også enkelte opskrifter fra beboerne, bl.a. på blåbærbraiseret elgsteg.

Vi har rigtig mange bøger om boligindretning, og de bliver ved med at komme i en lind strøm. Men at emnet også er populært vidner de høje udlånstal om. I stil kan den minde om Terence Conrads bøger.

Nordliv er en flot og gennemarbejdet bog, som vil være et udmærket supplement. Den vil uden tvivl kunne virke inspirerende for de mange, især kvinder, som interesserer sig for boligindretning.


Jyllands-posten

d. 22. juli 2007

af

af

Pernille Glavind Olsson

d. 22. juli 2007


Weekendavisen

d. 25. maj 2007

af

af

Pernille Stensgaard

d. 25. maj 2007