Bøger / faglitteratur

Lykken har tusind navne : lev i harmoni med livet som det er


Beskrivelse


Med udgangspunkt i læresætninger fra Tao te king fortæller forfatteren temaer: liv og død, godt og ondt, arbejde, lykke mv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Erik Nicolaisen Høy

2007

Bogen henvender sig til læsere som søger udveje af livskriser med visdomsord inspireret af Tao To Ching.

Bogen hører under typen åbenbaringslitteratur: En person gennemlever et årti i krise med dyb depression og selvmordstanker, hvorefter hun i 1986 får en åbenbaring og finder sin egen vej. Dernæst opfinder hun sin egen metode til selvundersøgelse, The Work. Byron Katie giver sine overvejelser om universet, Gud, virkelighed, kærlighed, følelser, sindet og fornemmelsen af lykke og ulykke. Altså livets store spørgsmål. Hendes mål med tilværelsen er at opnå et sind i harmoni med måden tingene er på. Det indebærer bl.a. ikke at tro på egne tanker, fordi de altid er fejlagtige. Nærværende bog supplerer hendes bøger om The Work: Elsk det som er (2002) og Behøver jeg din kærlighed (2005). Metoden bygger angiveligt på egne ideer, men hun bekender sig til gammel kinesisk visdom. I USA rejser hun rundt med metoden på workshops, og referater fra en håndfuld af disse workshops illustrerer, hvad metoden går ud på. Sprogligt henvendt til et bredt publikum.

Der findes en del bøger om forskellige metoder til selvudvikling og selvhjælp, fx af Deepak Chopra og Louise L. Hay samt af Henrik Krag: Selvudvikling for det hele menneske (2006) og Brandon Bay: Frihed er (2006).

Bogen er en lettilgængelig selvhjælpsbog til at sætte tanker i gang over tilværelsen.