Bøger / faglitteratur til børn

Hundens kropssprog : 100 signaler du skal forstå


Beskrivelse


Om hundens adfærd og kropssprog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Drustrup Larsen

2007

Hunde- og katteelskere vil falde for den ene eller anden af bøgerne, der umiddelbart signalerer hygge og fornøjelse pga. størrelse (14 x 16,5 cm) og de mange gode fotos, men hvis informationer kan findes andre steder.

Hvert af de 100 opslag er opbygget stort set ens: et helsides farvefoto, en overskrift med et "udsagn" af en hund/kat, 5-15 linjer tekst med forklaring på udsagnet samt på de fleste af siderne også et felt med info af forskellig slags. Et kort indledningskapitel og et emneregister gør ikke bogen til en håndbog, for hertil er oplysningerne for kortfattede. Bøgerne er bedst som hygge- og bladrebøger til fornøjelseslæsning, især fordi de gode billeder er af søde dyr i sjove situationer, men også fordi teksten er overskuelig. Målgruppen er primært voksne, men også større børn fra 12-13 år vil kunne brug bøgerne.

Der er rigtigt mange bøger om adfærd og signaler hos hunde og katte, så emnet må siges at være dækket ret godt ind, og oplysningerne kan findes i mere udbygget form i flere andre bøger som f.eks. Hvad tænker min kat og Hvad tænker min hund, 2003 begge af Gwen Bailey, men bøgerne ligner mest disse fra samme forlag Forstå din kat bedre! - på 100 måder, 2006 og Forstå bedre din hund!, 2007 begge af Roger Tabor, der alle er meget mere informative og anvendelige.

Ikke uomgængelige biblioteksbøger, da emnerne er dækket på bedre vis. Derimod er det fine gavebøger til katte- eller hundeelskere, der har (nogle af) de øvrige bøger om dyrene.