Bøger / skønlitteratur / roman

Fjendeland


Beskrivelse


Studieværten Sofie Valeur skal dække den amerikanske præsidents besøg på Fredensborg Slot. Det der skulle være et scoop udvikler sig til et mareridt, for hvem er det der planlægger et attentat på præsidenten, er det terrorister, gamle Stasi-folk, eller måske CIA? Sofie Valeur bliver hvirvlet ind i de dramatiske begivenheder.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lone Krøgh

2007

Dansk femikrimi af debuterende Synne Garff. Den er lovende, omend ujævn og sine steder klichefyldt, men med så mange elementært spændende takter og romantiske anslag, at den vil tiltrække læsere af fx Sara Blædel og Elsebeth Egholm.

Juli 2005 og USA's præsident skal under stor mediebevågenhed på officielt besøg på Fredensborg Slot. Den unge studievært Sofie Valeur skal dække besøget, men kommer under vejrs med, at der planlægges et attentat på præsidenten. Men af hvem? CIA, gamle stasifolk, internationale terrorister eller enkeltpersoner? Mens Sofie er presset på tid og privatlivet falder fra hinanden, bliver en pressechef og en præst omkring hende myrdet, men Sofie fortsætter ufortrødent sin efterforskning. Hendes nye kæreste er hjælpsom og charmerende, og pludselig befinder hun sig i Venedig, hvor hun bliver jagtet vildt. Ikke mange er, hvad de giver sig ud for at være, men efter megen dramatik får en desillusioneret Sofie afværget den helt store katastrofe. Plottet er vidtforgrenet og måske ikke helt sandsynligt, ligesom de mange tråde i Sofies privatliv bliver udredet lige lovligt bekvemt.

Synne Garff har tidligere skrevet børnebøger og træder nu med store ambitioner ind på det umættelige marked for femikrimier og thrillere, hvor nye forfattere altid er velkomne.

Lovende og farverig femikrimi af dansk debutant. Lidt ujævn, men elementært spændende og underholdende, og man kunne godt forestille sig flere krimier med Sofie Valeur som gennemgående figur. God forside.


Journalisten

2007, nr. 12

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

2007, nr. 12


Politiken

d. 18. aug. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 18. aug. 2007


Jyllands-posten

d. 24. aug. 2007

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 24. aug. 2007


Berlingske tidende

d. 18. aug. 2007

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 18. aug. 2007


Information

d. 16. aug. 2007

af

af

David Rehling

d. 16. aug. 2007


Kristeligt dagblad

d. 6. sep. 2007

af

af

Ide Hejlskov

d. 6. sep. 2007


Weekendavisen

d. 14. sep. 2007

af

af

Katinka Bruhn

d. 14. sep. 2007