Bøger / faglitteratur / kogebøger

Rundt om Fiskerestaurant Rudolf Mathis


Beskrivelse


Kogebog med opskrifter fra fiskerestauranten Rudolf Mathis i Kerteminde opdelt efter årstiderne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jette Landberg

2008

For alle livsnydere, der holder af god mad og smukke fotos.

I det smukke Kerteminde ligger en dejlig og dyr gourmet fiskerestaurant. Bogen her er skrevet af chefkokken Puk Lyskjær Larsen, der driver restauranten i samarbejde med sin kone Ursula Plato. Vi får en lang række opskrifter på fiske- og skaldyrsretter fra restaurantens køkken, opdelt efter de fire sæsoner. Enkelte skønne desserter med sæsonens bær og frugter har også sneget sig ind. Forfatteren har drevet restauranten, der er opkaldt efter to oldefædre fra Kerteminde, i 22 år og øser af sin enorme erfaring indenfor den ypperste madlavning. Bogen er flot illustreret med billeder af de enkelte retter blandet med interiørbilleder og fotos fra den smukke omegn. Opskrifterne er absolut ikke for nybegynderen, de kræver både tid og omhu. Men har man det, tror jeg at det vil være muligt at lave retterne ud fra opskrifterne, der er forholdsvis enkle at følge.

Bogen lægger sig op ad andre lignende bøger om gourmetrestauranter og kokke, fx bogen om Falsled Kro, 2002 af Jean-Louis Lieffroy. Begge er i lige så høj grad bladrebøger som kogebøger.

Det gælder for denne bog, som for andre lignende, at læsningen måske er den største fornøjelse. Det er nok ikke så mange, der rent faktisk får lavet retterne, selvom det er muligt. En sand nydelse fra ende til anden, både pga. de dejlige fotos og opskrifterne. Bogen er også en god reklame for Kerteminde og omegn.