Bøger / faglitteratur til børn

Kina i forandring


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2008

af

af

Ingrid Martlev

d. 13. juni 2008

Bøgerne i serien Fokus på Kina kan anvendes i undervisningen fra 7. klasse, altså cirka 13 år. De vil også kunne have interesse for personer, der ønsker en enkel opdatering om Kina, eller hvis man skal på turistrejse til landet.

I Det moderne Kina fylder Kinas historie det meste og giver et overblik over et stort lands overvældende historie med vægten på de sidste hundrede år. Den lægger således op til Kina i forandring, som dog også bruger sider på historien og med en del sammenfaldende billedmateriale. I sidstnævnte bog tages Kinas globale rolle politisk og økonomisk op og samtidig beskrives de store ændringer, der er sket i Kina inden for de sidste 30 år herunder De Olympiske Lege, problemer med fedme, sport og religion. Der sluttes af med et kort blik ind i fremtiden. Det er et stort område, der bliver behandlet på relativt få sider.

Bøgerne ligner i layout andre nyere bøger om Kina fra samme forlag illustreret med flotte uddybende fotos Bagest litteratur- og internetadresseliste, ordliste og stikord.

Som supplement til den store mængde af bøger på markedet om Kina, som er kommet inden for de sidste fire år, er disse bøger også relevant til "hylden" både i børne- og skolebiblioteket.



Informationer og udgaver