Bøger / faglitteratur / kogebøger

I køkkenet med brdr. Koch


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2008

af

af

Lone Krøgh

d. 21. aug. 2008

For mange af vores lånere er der ikke noget som en flot ny kogebog, især ikke hvis den er skrevet af stjerne- eller kändiskokke, så denne kogebog skal nok låne sig selv ud de fleste steder.

Tvillingebrødrene Jesper og Michael Koch (f. 1974) er dygtige kokke med egen restaurant og brasserie i Århus. I denne fine kogebog giver de en række yderst indbydende opskrifter på kokkemad i bedste stil, som alle angiveligt skulle kunne finde ud af at lave. Der er 60 opskrifter på forretter, hovedretter, brød, desserter og kager, og der bruges almindelige og lettilgængelige råvarer. Lækre og flotte ser de ud, retterne i bogen, men jeg vil mene, at det kræver en vis erfaring og ditto håndelag for at få så flotte resultater i de små hjem. Personligt vil jeg gerne smage mange af retterne, men jeg vil næppe vove mig ud i at lave dem på en ganske almindelig og lidt fortravlet hverdag. Opskrifterne er skrevet lige ud ad landevejen, men visse steder skulle jeg nærlæse dem nogle gange, før jeg forstod dem.

Brødrene udgav i 2003 deres første kogebog, Kocherier, og brugen af denne kan være en indikator på den lokale efterspørgsel efter deres nye kogebog.

Flot og indbydende kogebog med meget fornyelse og inspiration til den dygtige køkkenskriver.