Film / nonfiktion

Bakken : historien om verdens ældste forlystelsespark


Beskrivelse


Lokalhistorikeren Allan Mylius Thomsen viser rundt i Dyrehaven og forlystelsesparken, hvis historie startede i 1583 med opdagelsen af Kirsten Piils helsebringende kilde. Omkring den optrådte gøglere, og det blev starten på verdens ældste forlystelsespark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2010

af

af

Frans Rasmussen

d. 11. nov. 2010

Historien om Dyrehavsbakken gennem 400 år er både underholdende og spændende for alle, der elsker Bakken og lokalhistorie. Fra 12 år.

Lokalhistorikeren Allan Mylius Thomsen viser rundt i Dyrehaven og forlystelsesparken, hvis historie startede i 1583 med opdagelsen af Kirsten Piils helsebringende kilde. Omkring den optrådte gøglere, og det blev starten på verdens ældste forlystelsespark. Fra 1800-tallet strømmede folk fra det beklumrede København til de naturskønne områder. Gennem fotos og enkelte rekonstruktioner vises udviklingen i Bakkens forlystelser gennem tiderne, fra de ældste såsom hippodromen, den russiske gynge, keglespil, faldgruben og loppecirkus, frem til kejserkarrusellen og den sensationelle rutsjebane fra 1930'erne til nutidens mere moderne. Men også restaurationslivet, den mindre pæne Danas Have, Place Pigalle og syngepigerne på Bakkens hvile, der åbnede i 1878. Herunder peges også på Bakkens udvikling til et pænt familiested.

Filmen har samme, enkle form som Thomsens film om Helsingør. Han viser rundt og fortæller undervejs, suppleret med historiske, dokumentariske filmklip og fotos. Den lever ligesom denne gennem hans enorme viden, små historier og begejstring.

Fokus er på Bakkens historie og folkelige traditioner, men den bliver yderligere interessant, fordi den med dette udgangspunkt fortæller et bredt stykke kulturhistorie. Forlystelsesstedet afspejler samfundsudviklingen, og filmen forstår at formidle dette både underholdende og med dybde og perspektiv.