Bøger / faglitteratur / erindringer

Mit liv med døden som følgesvend


Beskrivelse


Forfatterens (f. 1955) livsberetning om et liv med mange ulykker, tilfælde af sygdom og dødsfald - kulminerende med hans søns død i 2002.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 26. jan. 2011

Bogen henvender sig til mennesker, der oplever at døden gang på gang slår til i deres tilværelse.

Steen Simonsens liv har helt fra begyndelse rummet mange ulykker, tilfælde af sygdom og dødsfald. Så mange, at han har gjort det til omdrejningspunktet for sin selvbiografi. Bogen går kronologisk frem, således at kapitlerne er opdelt i tidsperioder fra 1972 til 2002, hvor begivenhederne kulminerer med hans søns død 19 år gammel. Kapitlerne herefter handler om Steens og den øvrige families bearbejdning af dødsfaldet samt et efterskrift om, hvordan de klarer tilværelsen i dag. Ophobningen af ulykker og død kan næsten tage pusten fra læseren. Ind imellem nævnes også glædelige familiebegivenheder, men også harske udfald mod lægerne. Bogen skæmmes af en del stave-, tegnsætnings- og grammatiske fejl.

Bogen sammenlignes bedst med bøgerne fra Virkelighedens verden, men læsere af denne serie, vil nok ikke finde helt samme tilfredsstillelse ved at læse Mit liv med døden som følgesvend.

Beretning om en mands liv med mange ulykker og dødsfald. Bogen forekommer meget personlig.