Bøger / faglitteratur

Forklædt : pæne psykopater og deres ofre


Beskrivelse


Beskriver personer med psykopatisk adfærd, som er forklædt som veltilpassede mennesker - både generelt, og som de optræder i kirkelige miljøer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Bogen henvender sig til enhver, der kommer i kløerne på en psykopat forklædt som et "pænt" menneske. Udgangspunktet er kirkelige miljøer, men bogens budskaber, pointer og værktøjer vil kunne bruges meget mere bredt.

Forfatteren, der har flere uddannelser i bagagen, men bl.a. er psykoterapeut, var i forsommeren i de kristelige medier med interviews om emnet "De pæne psykopater", som er psykopater, der fx tiltrækkes af kirkelige miljøer. I bogen beskrives psykopatens kendetegn, og hvad der typisk sker i hans omgivelser : konflikter, splittelser og sammenbrud. Mange gode eksempler konkretiserer, og de fleste vil kunne identificerer mennesker, de kender eller har kendt i denne kategori. Bogen slutter med et kapitel om, hvordan man fornuftigvis garderer sig imod psykopater alt efter, hvilken relation man har.

Der har de senere år være en del fokus på psykopater i forklædning som fx Psykopater i jakkesæt, 2006 og Psykopatiske chefer, 2004. Desuden findes der bøger om psykopati i almindelighed. Men det er første gang, jeg har set psykopater med forkærlighed for kirkelige miljøer beskrevet i en fagbog, mens de ofte er skildret fremragende såvel i skønlitteratur som på film.

Til trods for bogens kirkelige/kristne udgangspunkt kan den anvendes bredt, idet dens analyser og eksempler vil kunne bruges overalt, hvor denne type psykopat - den glatte, velklædte, manipulerende psykopat - færdes. Dvs. snart sagt alle steder udenfor fængselsmurene. Seriøs og velskrevet bog.


Jyllands-posten

d. 20. dec. 2007

af

af

Lone Nørgaard

d. 20. dec. 2007


Præsteforeningens blad

Årg. 98, nr. 9 (2008)

af

af

Lene Østergaard

Årg. 98, nr. 9 (2008)