Bøger / faglitteratur

Kristen-forfølgelser i verden. Bind 2


Beskrivelse


Om undertrykkelse og forfølgelse af kristne overalt i verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 8. apr. 2011

Denne bog er nærmere en 2. udgave af bogen af samme titel fra 2008 end en fortsættelse og henvender sig til samme (snævre) gruppe af meget engagerede kristne, med en voldsom aggression overfor ikke blot islam, men overfor enhver der afviser kristendommen.

Niels Erik Søndergaard gennemgår her en lang række eksempler på forfølgelser af kristne verden over. Alle eksemplerne er dokumenteret fra forskellige, især amerikanske kristne netkilder. Eksemplerne strækker sig fra bombeattentater mod kirker som i Alexandria først på året til den "psykologiske forfølgelse af kristne i Europa" som efter bogens mening bl.a. udøves af den "militant sekulariserede humanisme". Tonen er skinger, og forfaldet i den europæiske kristne kultur er i høj grad målet. Redigeringen er rodet, og der savnes en overordnet forklaringsramme. Engagementet er voldsomt, og der skydes på alt der bare minder om afstandtagen til Søndergaards holdninger. Bogen er illustreret med nogle små lidt gnidrede farvefotos. Der angives altid netkilder til yderligere materiale.

Det har ikke været muligt at sammenligne med førsteudgaven fra 2008, men der er eksempler på hændelser, som er helt nye. Hvad angår forfatterens holdninger, som de præsenteres, er der dog ikke sket nogen ændringer.

Debatbog der med udfald mod både andre religioner og tidens kristne selvforståelse retter voldsomme angreb mod især islam men også mod en række andre religioner og tendenser, der efter forfatterens mening truer eller direkte forfølger kristne.



Informationer og udgaver