Bøger / skønlitteratur / noveller

Bag Adonais spejl : ny dansk fantasy 2011


Beskrivelse


15 nyskrevne fantasy-noveller af danske forfattere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juni 2011

af

af

Kent Skov

d. 16. juni 2011

Bogen henvender sig til det stærke segment af fantasy-interesserede, der gerne vil følge med i, hvad der foregår i dansk fantasy lige nu.

Ny samling med 15 fantasy-noveller af danske forfattere. Historierne spænder vidt inden for genren: Fra det traditionelle middelalderunivers i "Straffende ild" af Kristoffer J. Andersen over den drømmende "Lille spejl" af Anja Adjoh til mere symbolske og mytologiske historier, som fx i A. Silvestris "Benspænd", hvor død, skæbne og dommedag personificeres og får et humoristisk tvist. Interessant for en bibliotekar - og en af de mest læseværdige er Thomas Strømsholts skæve, smågotiske biblioteksdrama "Bibliofylakes", der handler om en mystisk "boggnasker", der bogstaveligt talt fortærer de kostbarheder han stjæler fra bibliotekerne, han jages af den bibliotekariske stereotyp Aldous Printer med mange referencer til genrens mestre. Der er både ældre og yngre forfattere repræsenteret; Andrea Hvidtjørn er fx et af de nye navne, inspireret af Potter/Ringenes Herre. Og Jonas Willmann repræsenterer den mørkere dystopiske side, inspireret af Lovecraft og dark fantasy.

De fleste af forfatterne er relativt ukendte i en bredere offentlighed. Men enkelte har udgivet i andre sammenhænge. Fx A. Silvestri har udgivet novellesamlingen Køtere dør om vinderen og Thomas Strømsholt har udgivet novellesamlingen De underjordiske.

Interessant og bred omend en anelse uhomogen samling fantasy-noveller af danske forfattere med en række gode indslag.


Himmelskibet

Nr. 30 (2011)

af

af

Anne Vinkel Hansen

Nr. 30 (2011)


Proxima

Nr. 94 (2011)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 94 (2011)



Informationer og udgaver