Bøger / faglitteratur / billedværker

Danmark dejligst : 100 fredninger


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings 100-års jubilæum.

Fotografisk billedværk, der præsenterer 100 fredede steder, som hver især bidrager med noget særligt til den oplevelse, det er at færdes i den danske natur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2011

af

af

Søren Møller

d. 15. juli 2011

Henvender sig til naturinteresserede og turister i det danske landskab. Bogen blev udgivet i anledning af Danmarks Naturfredningsforenings 100 års jubilæum, der også blev fejret med en udstilling i april måned på Nytorv i København.

I Danmark er der fredet 3.000 områder. I denne bog er der udvalgt 100 større eller særligt betydende områder fordelt over hele landet og repræsenterende alle arealtyper: Skove, heder, klitter, kystlandskaber m.m. Hvert areal beskrives på én side med velformulerede og konkrete oplysninger om stedets geologi, flora, fauna og fredningshistorie. Stedets placering vises på et Danmarkskort, og der er et flot helsides farvefoto fra hvert sted. Udover områdebeskrivelserne er der korte indlæg fra 10 kendte danskere, som skriver om deres forhold til naturen. Til sidst er der lidt om naturfredningsprocedurer og naturbeskyttelse.

I Knud Dahls Fredede områder i Danmark, 1994 omtales 550 fredninger, og i Poul Henrik Harritz: Danmarks fredede områder, 2005, beskrives 326 fredede områder. I Politikens og Danmarks Naturfredningsforenings bogserie om danske skove, kyster m.m., kan man også finde beskrivelser af en lang række fredninger. I disse bøger kan man finde mange flere fredninger og ofte længere beskrivelser af den enkelte. Men i herværende bog kan man læse om 100 udvalgte og særligt lækre fredninger i en fiks præsentation.

En rigt illustreret bog med beskrivelse af 100 udvalgte fredninger i Danmark til oplysning og inspiration for ture ud i landet.