Bøger / faglitteratur

Tæt på døden - tæt på livet : antologi


Beskrivelse


En lang række frivillige fra hospicer rundt om i landet giver i kortere indlæg stemningsbilleder af arbejdet som frivillig med døende mennesker. Deres bidrag er suppleret med digte og gengivelser af billedkunst.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 25. maj 2012

Bogen er henvendt til en bred offentlighed: frivillige og ansatte på hospice, mennesker med døden tæt på, mennesker der overvejer frivillighed på hospice. Bogen kan også læses som oplæg til diskussion om vilkårene for døende.

Bogen er en antologi med indlæg fra en lang række frivillige på hospice forskellige steder i landet. Teksterne er forholdsvis korte og ordnet i forskellige temaer som fx grænser, rammer og ritualer, æstetisk omsorg - i alt 9 temaer. Indlæggene er hver for sig flygtige stemningsbilleder, som til sammen giver et indtryk af et arbejde som rummer intense øjeblikke af høj værdi. De skriftlige indlæg er skrevet med hjerteblod og suppleret med digte og gengivelser af billedkunst i farver. Bogen er samlet og redigeret af Marianne Harboe, der selv har arbejdet i hospice, men ikke gør det længere på grund af en konflikt med stedet. Bag i bogen lidt om Foreningen af Frivillige i Hospice. En lækker, æstetisk bog.

Der findes ikke rigtig tilsvarende. Faktisk er bøger skrevet af frivillige meget få.

Frivillighed er kommet for at blive. Det samme med hospicerne. Bogen er et smukt dokument over dette arbejde. Den er sammen med andre bøger om døden med til at bryde tabuer og gøre os mere fortrolige med de vanskelige situationer.


Sygeplejersken

Årg. 113, nr. 1 (2013)

af

af

Marianne Tietze

Årg. 113, nr. 1 (2013)


Kristeligt dagblad

d. 23. juni 2012

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 23. juni 2012



Informationer og udgaver