Bøger / faglitteratur / interviews

Ole Bach Sørensen : værker 1961-2010


Beskrivelse


Gengivelse af kunstneren Ole Bach Sørensens (f. 1940) værker gennem en 50 årig periode, fortrinsvis malerier, men også tegninger, grafik og keramik. Sideløbende med et interview med kunstneren og gennemgang af hans værker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2012

af

af

Sanne Caft

d. 25. sep. 2012

En kunstbog, der vil passe fint på større biblioteker med en solid samling af kunstlitteratur. Den gennemgår danske Ole Bach Sørensens kunstneriske virke og er rigt illustreret. Den kan både anvendes af opgaveskrivende på gymnasieniveau og op og af kunstinteresserede.

Billedmaterialet er en af kvaliteterne i denne bog i stort format. Der veksler mellem helsidesopslag og opslag med et mylder af frimærkestore gengivelser. Bach Sørensens stil er abstrakt, overvejende farverig og sprællende, hvilket gør det spændende at bladre igennem bogen. Hertil kommer et indhold af gedigen faglig standard startende med en grundig introduktion, efterfulgt af kunstnerens egne refleksioner, et omfattende interview og en gennemgang af mange værker. Et kortfattet engelsk summary slutter af. Man får et omfattende indblik i en livslang produktion i denne bladre- og dybdegående gennemgang.

Der kommer løbende kunstnerbiografier og gennemgang af kunstners værker. For nylig fx Henning Christiansen : komponist, fluxist og uden for kategori, der også gennemgik en kunstners virke og liv med fokus på det første. Om Ole Bach Sørensen har Virtus Schade skrevet bøger og artikler, hvoraf den mest omfattende indeholder produktionen op til 1984.

Rigt illustreret gennemgang af den danske kunstner Ole Bach Sørensens kunstneriske virke i en produktion, der strækker sig over fem årtier. Forsidens farvestrålende illustration skal nok skaffe den opmærksomhed, og den kan formidles til kunstinteresserede og opgaveskrivende.