Bøger / faglitteratur

Splittet - at være mor til et misbrugt barn


Beskrivelse


Tre mødres beretning om det, der sker, når en familie bliver ramt af seksuelle overgreb i familien. Andre pårørende fortæller, hvordan de oplever chokket. Udfra det fortæller en psykoterapeut om hvordan andre kan lære af deres erfaringer og vigtigheden af at familien får hjælp. Med håndbogskapitler med konstruktive råd og kontaktadresser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 28. mar. 2014

For andre forældre til seksuelt misbrugte børn, professionelle og pårørende. Bogen har så meget fagbogskarakter, at den ikke hører hjemme på "Virkelighedens-verden-hylden". Den kan være godt baggrundsmateriale for opgaveskrivning, fordi den rummer mange faktuelle oplysninger, afdækning af myter og statistisk materiale.

Charlotte Keller fortæller sin historie til Mette de Fine Licht og 2 andre kvinder kommer ligeledes til orde med deres beretninger om deres børn, der er blevet seksuelt krænkede. Disse cases er skrevet i en slags "doku-drama-stil", som går lidt i "Virkelighedens-verden-retningen". Efter hver fortælling kommer psykoterapeut Kirsten Sylvest Kleinert på banen med kommentarer til historien. Og både før, ind imellem og efter de 3 beretninger kommer faktuelle kapitler, som uddyber og forklarer, hvad der sker i disse familier, reaktionerne og behandlinger. Centrale temaer er skyld og skam hos moderen, der ikke har forhindret overgrebene og i bagklogskabens lys godt kan se, at der har været signaler. Sidst i bogen en liste over, hvor man kan søge hjælp og oplysning samt litteraturliste.

Første gang, jeg ser en bog, der tager den ikke-krænkende forælders perspektiv på incest og seksuelle overgreb.

Derfor udfylder bogen et hul i litteraturen om incest. Det er vigtigt at få nye perspektiver på problematikken, og moderens rolle i en familie er til enhver tid stor og afgørende, så anskaffelse anbefales bredt.