Bøger / faglitteratur / billedværker

13 nordiske akvarelmalere


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling i Galerie Knud Grothe.

Med det gennemgående træk at motiverne har deres udspring i naturen præsenteres 13 akvarelmalere fra Danmark og Sverige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2014

af

af

Jette Andreasen

d. 5. maj 2014

13 danske og svenske akvarelmalere udstiller på galleri Knud Grothe og præsenteres samtidig i denne bog. Der er tale om professionelle billedkunstnere, men målgruppen vil være en blanding af kunstinteresserede og hobby-akvarelmalere, som kan bruge de flotte illustrationer til inspiration.

Bogen er i et tilpas stort format til at billederne gør sig godt. Hver kunstner præsenterer sig selv og sit forhold til mediet på en enkelt side efterfulgt af 7 helsides illustrationer. Det er et gennemgående træk, at motiverne har deres udspring i naturen. Måske fordi akvarelfarve har en særlig evne til at skildre lys. Så fugle, træer, landskaber og enkelte byprospekter viser en stor variation og dermed mange måder at gå til opgaven på. I en kort indledning opsummerer Birgitta Glode, selv en af de udstillende, hver enkelt kunstners særlige teknik.

Der findes rigtig mange gør-det-selv-anvisninger på at male akvarel; fx Birgitta Glodes seneste Mal landskaber i akvarel, 2006; men her er der i højere grad tale om en kunstbog.

En inspirerende kunstbog, der formidler eksempler på fornem beherskelse af akvarelteknikken.



Informationer og udgaver