Bøger / skønlitteratur til børn

Hamsteren er væk!


Beskrivelse


Billedbog. Elliot har verdens klogeste hamster, og når Elliot bor hos far, er det mor, som passer den. En dag går det galt, og Otto er væk. Nu er gode råd dyre, mor må finde en løsning inden Elliot kommer hjem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2014

af

af

Henriette Olesen

d. 20. aug. 2014

Billedbogen henvender sig til børn i alderen 3 til 6 år. Bogen vil underholde alle børn med interesse for dyr, men kan med fordel også læses for skilsmissebørn, da hovedpersonens forældre er skilt.

Elliot har verdens bedste hamster Otto. Når Elliot bor hos far, skal mor passe Otto. En dag er Otto væk, og så er gode råd dyre. Bogen fortæller på en humoristisk og sød måde, hvad der kan ske, når de voksne skal passe dyrene. Da Elliots hamster er væk, prøver moren på alle mulige måder at finde den, og ender med at købe en ny, men det opdager Elliot selvfølgelig. Heldigvis finder Elliot Otto og har nu 2 hamstre. Bogen viser på en sjov måde, hvordan voksne prøver at løse problemer, men det er egentlig børnene selv, der finder løsningen. Det er en fin bog at læse for skilsmissebørn. I historien er det helt naturligt, at Elliot bor en uge hvert sted. Der mangler historier, hvor dette bare er helt almindelig hverdag, som ikke skal gøres til en stor ting. Illustrationerne er holdt i skarpe klare farver med en markant og lige streg. Der er meget at kigge på og tale om.

Bogen kan sammenlignes med Ole får et hamster af Grethe Rotböll.

Dette er en sød og sjov historie, der fungerer rigtig godt. Det er et stort plus, at bogens hovedperson har to hjem, uden det bliver gjort til et tema. En meget vellykket bog der kan udfylde et hul om det almindelige i at bo 2 steder.