Bøger / faglitteratur / kogebøger

Maratonkogebogen : 42 steder, 42 løb, 42 måltider


Beskrivelse


Sunde og nemme opskrifter inspireret af stedet eller landet for det respektive løb. Retterne fremmer restitution efter et hårdt træningspas, tanker op til det næste og holder immunforsvaret stærkt. Med teoretisk afsnit om præstationsfremmende kostvaner og kort beskrivelse af løbene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 13. mar. 2015

Bog der kombinerer 2 af maratonløberes store interesser: hvor skal jeg løbe og hvad skal jeg spise for at optimere min træning? For maratonløbere, og andre, der er interesserede i præstationsfremmende mad.

Bag bogen står flere forfattere. Martin Kreutzer har stor viden om ernæring, og han har her et kapitel om teorien om at spise sig i maratonform. Simon Weisdorf har kreeret opskrifterne og lavet løbsbeskrivelserne, og endelig er der Jakob Valling, som har taget billederne af maden. Udover kapitlet om ernæring består bogen af beskrivelser af 42 maratonløb med tidspunkt for løbet, www.-adresse og særlige kendetegn, og 42 måltider, som på en eller anden måde har relationer til landet, hvor maratonløbet foregår.

De 42 maraton er udvalgt blandt de mange tusinde, der finder sted hvert år efter bestemte kriterier: de 6 i serien World Marathon Majors - New York, London m.fl., storbymaraton - Paris, Budapest, Havana - og en lang række ekstraordinære maraton - Sahara, Medoc, Petra. Opskrifterne er meget forskellige, men fælles for dem alle er, at ingredienserne er tilrettet det danske marked. For målgruppen er bogen en sand fryd og til stor inspiration for tilrettelæggelse af den næste kombinerede ferie og maratontur.

Fra 2014 har vi Maraton 42,195 kmMaraton 42,195 km med beskrivelser af 50 internationale maratonløb. Der er selvfølgelig gengangere blandt beskrivelserne - ca. 20 - men det med opskrifter er ikke set før Fra 2014 har vi med beskrivelser af 50 internationale maratonløb. Der er selvfølgelig gengangere blandt beskrivelserne - ca. 20 - men det med opskrifter er ikke set før .