Bøger / faglitteratur

Stemmer : et samtidsblik på køn og feminisme


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med 100 året for kvinders valgret.

11 kvinder og 3 mænd giver reflekterer over ligestillingskampen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 24. sep. 2015

Antologi med refleksioner i ord, tegninger og billeder over ligestilling og feminisme. For alle, der er optaget af ligestillingsdebatten.

Endnu en bog, der markerer 100-årets for kvinders valgret. 11 kvinder og 3 mænd bidrager med refleksioner over, hvad feminisme betyder for dem, hvordan situationen er i dag og enkelte historiske tilbageblik. Illustreret med datidens fotos, breve mellem markante forkæmpere for valgretten samt stregtegninger i Maren Uthaugs velkendte enkle stil. Fokus er på de temaer, de efter forfatternes mening nødvendiggør, at ligestillingskamp og feminisme stadig er relevant at beskæftige sig med: vold mod kvinder, indvandrerkvinders vilkår, sexisme, magtfordeling mv.

Det er en blandet landhandel af bidrag, der savner fælles formål og fokus. Udover at være en markering af 100-året virker det som om, at opgaven for bidragene har været uklar, og man sidder tilbage med en følelse af tvivl om, hvem bogen henvender sig til, og hvad den overordnede tanke har været. De enkelte bidrag er udmærket skrevet, men man mangler en rød tråd og et overordnet bevis på, at "ligestillingsdebatten er sprællevende", som det siges i forordet.

Der er for nyligt kommet flere titler om emnet: Fik kvinderne ret?Stem for alt, hvad du har kærtPå lige fod, Stem for alt, hvad du har kært og På lige fod, som er langt bedre og mere informativeDer er for nyligt kommet flere titler om emnet: Fik kvinderne ret?, og På lige fod, som er langt bedre og mere informativeDer er for nyligt kommet flere titler om emnet: Fik kvinderne ret?, Stem for alt, hvad du har kært og , som er langt bedre og mere informative.



Informationer og udgaver