Bøger / faglitteratur

Syv dage til døden


Beskrivelse


Faktuelle oplysninger om dødsstraf i USA, samt interviews med personer, som har dødsstraf tæt inde på livet, herunder forbryderen Vaugh Ross, der kun har syv dage tilbage at leve i.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2016

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 4. jan. 2016

Interview med den dødsdømte Vaugh Ross samt mennesker som har dødsstraf tæt inde på livet. For interesserede i dødsstraf, specifikt dødsstraf i USA.

Bogen er en blanding af faktuelle oplysninger om dødsstraf i USA, specielt i staten Texas, samt interviews med personer, som har dødsstraf tæt inde på livet. Bogens hovedperson er Vaugh Ross, som har syv dage tilbage at leve i inden han skal henrettes. Derudover interviewes en mand som blev frikendt efter 18 år på dødsgangen, pårørende til indsatte, en fængselsinspektør, en kvinde som er gift med én på dødsgangen, en fængselspræst og en journalist. De dømtes personberetninger er tilført dokumentation om de dømtes baggrund og dom. Forfatteren er en anerkendt journalist og har også udgivet krimien Fadermord.

En velskrevet dokumentarisk bog om dødsstraf og hvordan den påvirker både de dømte og dem som arbejder med det. Bogens faktuelle oplysninger bliver fint flettet ind i fortællingen og det er nærmest som at læse en roman.

Indholdsmæssigt minder den om Supermagten - dødsstraf i USA fra 2005, hvor forfatteren også fortæller sin personlige historie om kontakten med en dødsdømt i USA , samt fakta om dødsstraffen i USA, særligt Texas. Carina Bergfeldt forholder sig dog ikke personligt til dødsstaf som forfatteren til "Supermagten" gør det.