Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Ingen er perfekt : om børn, perfektionisme og selvkritik


Beskrivelse


11 historier om Ida og Noah på 10 og 12 år, som begge er meget perfektionistiske og bange for at begå fejl. Med oplæg til samtale med voksne og efterord henvendt til voksne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 6. okt. 2016

To samtalebøger for børn og voksne om det at være perfektionistisk og stille alt for høje krav til sig selv. Bøgerne indeholder korte fortællinger, som kan danne udgangspunkt for samtaler om perfektionisme og selvkritik. Kan anvendes både i skolen eller i hjemmet sammen med en voksen.

Bøgerne er en del af serien "Psykologi for børn" og er skrevet henvendt til forskellige aldersgrupper. "Er jeg god nok?" er til de 4-8-årige og "Ingen er perfekt" er til de 9-13-årige. Begge bøger indeholder et efterskrift, som klæder den voksne læser på til at hjælpe de perfektionistiske børn samt til at samtale med dem. Derudover indeholder bøgerne også oplæg til samtale, som kan hjælpe med at strukturere samtalerne på baggrund af historierne.

Begge bøger åbner godt op for samtaler med børn om et følsomt emne og viser både løsninger og positive veje frem. Bøgerne er derfor en fantastisk hjælp både for de voksne og for børnene til at få hul på den svære samtale og løse problemerne i fællesskab.

Bøgerne kan læses sammen med Når det aldrig er godt nok, som er en anden form for samtalebog til forældre og perfektionistiske børn.


Sundhedsplejersken

Årg. 39, nr. 2 (2017)

af

af

Susanne Rank Lücke

Årg. 39, nr. 2 (2017)