Bøger / skønlitteratur / dramatik

Gengangere


Beskrivelse


Skuespil hvor den radikalt nytænkende fru Alving i en samtale med sin tidligere kærlighed, pastor Manders, trækker tæppet væk under det liv hun og hendes familie har levet. 5 roller (tre mænd, 2 kvinder), 1 scene/location. Varighed: Ca. 90 minutter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2016

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 2. nov. 2016

Ibsens klassiske drama fra 1881 om den nytænkende fru Alving og den konservative pastor Manders' skæbnesvangre samtale. For voksne læsere og skuespillere/instruktører.

Drama i tre akter + efterskrift, der beskriver tilblivelse, bearbejdning og oversættelse. Dramaet udspilles i løbet af et døgn, hvor den radikalt nytænkende fru Alving, i en samtale med sin tidligere kærlighed pastor Manders, trækker tæppet væk under det liv, hun og hendes familie har levet. De har levet på en løgn, og nu vil hun have sandheden frem, selvom sandheden brænder alt det kendte op.

Et mesterværk, der drager sin læser. Fra første færd er man klar over, at handlingen er skæbnesvanger for de implicerede. Lag på lag bliver skrællet af den forestilling, personerne har om deres liv og sig selv. Samfundskritik og dyb skæbnefortælling går hånd i hånd.

Kan med fordel erstatte/supplere den tidligere udgave GengangereFesten (Ved Dansklærerforeningen), da den er på norsk (letlæseligt) og har mange flere regibemærkninger. Hvis man ønsker at sammenligne med en nutidig familietragedie, hvor skeletterne også vælter ud af skabene er Festen - teaterversion af Bo hr. Hansen oplagtKan med fordel erstatte/supplere den tidligere udgave Gengangere (Ved Dansklærerforeningen), da den er på norsk (letlæseligt) og har mange flere regibemærkninger. Hvis man ønsker at sammenligne med en nutidig familietragedie, hvor skeletterne også vælter ud af skabene er - teaterversion af Bo hr. Hansen oplagt.