Bøger / skønlitteratur til børn

Olsen-bandens store kup


Beskrivelse


Tegneserie i farver bygget over filmen af samme navn om Olsen-banden bestående af den altid smarte Egon Olsen og håndlangerne Kjeld og Benny suppleret af Børge og Yvonne - altid på udkig efter det næste store kup.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Anders Hjorth Jørgensen (børn)

d. 18. dec. 2018

Forlægget til dette tegneseriealbum i farver er den 4. film i serien om Olsen-bandens meritter (den med Kongen og Knægten), og selvom anmeldelserne af denne var ret negative, kommer man ikkeuden om, at historien faktisk er udmærket opbygget inden for strengt logiske rammer. Denne kvalitet præger også tegneserieudgaven. - Otto Freilos tegninger af biler, flyvemaskiner og bygninger(kort sagt af det københavnske miljø) er gode med stor sans for detaljer. Selve billedopbygningen er der heller ikke grund til at sige noget negativt om. Det er der derimod, når talen falder påpersontegningen. Sjældent har jeg set en så udtryksfattig samling tegneserietyper, som dem Frello har præsteret. Især hovedpersonerne er katastrofalt dårlige. Selvom han har haft filmens trekarakterfaste og stereotype hovedpersoner at gå ud fra (eller måske netop derfor), er resultatet blevet en Olsen-bande totalt blottet for karakterer og komisk udtryk. Når de handlingsbærendefigurer er så ubehjælpsomme i deresfremtræden, falder historien fra hinanden, og hovedindtrykket bliver et uinteressant, humorforladt tegneserieprodukt. - Selvfølgelig vil der være både børn ogvoksne, som på grund af filmenes popularitet vil spørge efter tegneserien. Man gør dem næsten en tjeneste ved ikke at kunne efterkomme efterspørgslen!.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Arne Holst (skole)

d. 18. dec. 2018

Tegneserie i farver format A4, 48 sider. Bygget op over handlingsmotiver fra en af "Olsen-bande"-filmene. I stil med flere andre tegneserier præsenteres hovedpersonerne i indledningen: Egon,Benny, Kjeld, Børge og Yvonne. Teksten ligger tæt op ad filmhandlingen med rigelig anvendelse af de i visse kredse folkekære slagord, såsom "skide-godt Egon" m. v. Tegningerne fastholderhovedpersonernes karakteristika i karikeret streg med meget sparsomme nuancer. Der er ikke tilløb til kunstneriske islæt i tegningerne og dialogens humoristiske antydninger indskrænker sig tilskudsikker folkekomedie-komik. Rendyrket, kommerciel underholdningslekture, som bibliotekerne vanskeligt kan vise større interesse.


Land & folk

d. 9. aug. 1977

af

af

Allan Fridericia

d. 9. aug. 1977


B.T.

d. 6. aug. 1977

af

af

Erik Neergaard Jacobsen

d. 6. aug. 1977


Information

d. 26. sep. 1977

af

af

Søren Vinterberg

d. 26. sep. 1977


B.T.

d. 6. aug. 1977

af

af

Bente Friis

d. 6. aug. 1977



Informationer og udgaver