Bøger / skønlitteratur til børn

Kong Stinkfod


Beskrivelse


Billedbog. Kongen går med bare fødder. Kongens fødder lugter. Alle gør nar ad kongen, og selv om han vasker fødderne er det straks galt igen. Men så finder han på at pakke dem ind i læder. Skoen er opfundet!

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2002

af

af

Walther Knudsen

d. 31. okt. 2002

Billedbog. Historien er henlagt til et kongerige i det gamle Indien eller Persien. Kongen går barfodet rundt og hans fødder lugter. Da rygterne bliver for påtrængende går han i bad i floden, men ak, så snart han er oppe bliver hans fødder snavsede igen. Undersåtterne prøver at dække jorden med diverse materialer, læder bl.a. Og nu finder kongen ud af at det er nemmere at pakke fødderne ind i læder end hele kongeriget. Fremover vil han kaldes Kong Sko. En fornøjelig historie om skoens opfindelse. Pointen ødelægges dog (for mig) af den kendsgerning at det er de indelukkede fødder, der udsender ilde lugte! Illustratoren er ny på det danske marked, men hans muntre, detaljemættede billeder med stærke, varme farver er et fint bekendtskab. Af forfatterinden har vi på dansk set en snes udgivelser. Charmerende oplæsningsbog fra 3 - 4 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2002

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 31. okt. 2002

Billedbogen indeholder et ganske sjovt, lille eventyr om hvordan det gik til, at vi begyndte at gå med sko. Den er mest til underholdende oplæsning inden skolealderen, men også skolens yngste klasser kan efter oplæsning have fornøjelse af at genkalde sig historien i de livlige og muntre billeder med mange sjove detaljer at søge frem. Teksten er åbent sat i små, centrerede blokke oven i de store billeder. Den er lunt og mundret fortalt med mange opremsende gentagelser. Den fortæller om kongen i et gammelt orientalsk rige. Han ville absolut ikke vaske fødder. Det er spild af kongelig tid, for de bliver jo snavsede straks efter et af de kongelige bade. Men så stinker fødderne så omgivelserne ikke kan holde det ud. Da befolkningen efter flere skæve forsøg på at forhinde de kongelige fødder i at blive snavsede har dækket hele landet med læder - med det resultat at intet kan gro i jorden - klipper kongen læderet til sko og snørebånd. Historien bæres af de store, omhyggeligt udførte billeder fra kant til kant over hele opslaget. De vrimler med personer med let karikerede individuelle træk og med mange pudsige detaljer at få øje på. Stadig variation i perspektiv og synsvinkel giver liv og bevægelse til hændelserne.



Informationer og udgaver