Bøger / faglitteratur / ordbøger

Håndbog i foreningsarbejde


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Søren Brunbech

2008

En nyttig opslagsbog for alle der er aktive i foreningslivet eller som påtænker at starte en ny forening.

Det er Landsforeningen af Kulturelle Samråd i Danmark, der står bag denne informative bog med gode råd til hvordan man bedst får en forening til at fungere, og hvordan man kan tackle de problemer der eventuelt opstår. Der er ikke nogle egentlige lovgivningsmæssige krav til foreninger, så det er først og fremmest en videregivelse af de gode erfaringer man har gjort sig. Bogen fortæller om hvordan man starter en forening og får skrevet vedtægter med formål, og regler for fx bestyrelsesarbejde og generalforsamling. Og videre om hvordan man kører økonomien med budgetter og regnskab og revision og eventuelle private og offentlige tilskud, og hvordan man kommunikerer med og holder fast på sine medlemmer. Ingen registre, men en udførlig indholdsfortegnelse, der gør det nemt at orientere sig.

Håndbog i foreningsliv, 2005, udgivet af Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, retter sig mest mod idrætsforeninger, men har i øvrigt nogenlunde samme indhold og målgruppe.

Foreningslivet blomstrer som bekendt i Danmark. Der findes ingen lovgivning for foreninger, men der er opsamlet en del viden om, hvordan man bedst organiserer sig, og det er de erfaringer der her bliver formidlet i en god og overskuelig form.