Bøger / faglitteratur til børn / andagtsbøger

Følg mig : en fortællende andagtsbog for børn


Emneord



Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2008

af

af

Ole Laursen

d. 11. sep. 2008

Kan anvendes til forkyndelse blandt børn og unge i alderen 8-12 år i kristne børneklubber eller måske i hjemmene. Enkelte af de foreslåede aktiviteter vil måske ikke appellere til de største børn.

Med 6 bibelske personer - Moses, David, Johannes Døberen, Thomas, Maria Magdalene og Paulus - som fortællere genfortælles Bibelens centrale historier. Det gøres i børnehøjde, hvor de 6 taler direkte til børnene i et fængende, nutidigt og ungdommeligt sprog. Fx bruges vendinger som "ret fedt", "ro på" og "hvad havde han gang i". Men det fungerer, og virker ikke påtaget. Hvert af de 6 kapitler indeholder en ny- og veldigtet tekst til en velkendt melodi fx "Johannes' sang" eller "Thomas' sang". Endvidere er der forslag til bønner, aktiviteter med børnene og bibelhenvisninger. Bogen indeholder ikke egentlige illustrationer, men nederst på hver side ses en lille vignet med den bibelske person, kapitlet handler om/fortælleren, som er lig forsideillustrationerne. Bogen er kvadratisk i et "lækkert" layout.

Der findes en del forskellige andagtsbøger henvendt til børn. Blandt de nyeste er Skyd, 2007, af Carsten Hjorth Pedersen. Følg mig har sin force i den vellykkede direkte dialog med børnene.

Et glimrende og meget anvendeligt materiale til undervisning af børn og unge i menigheder og børneklubber - og måske i hjemmene.