Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Magda på dragernes planet


Beskrivelse


Fantasy. Magda føler sig svigtet af sine forældre, der hele tiden skændes og har travlt med deres arbejde. Men så en aften møder hun drageungen Dragild, og sammen rejser de til dragernes planet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2011

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 27. apr. 2011

Fantasyroman for børn, der kan lide at læse om drager. Anbefales som højtlæsning fra 4 år, og selvlæsning fra 10 år. Bogens forside fanger målgruppen for højtlæsning på grund af det tegnefilmsagtige udtryk.

Debutroman om drager med afsæt i et realistisk univers. Pigen Magda føler sig svigtet af sine forældre, der hele tiden skændes og har travlt med deres arbejde. Men så en aften møder hun drageungen Dragild, og sammen rejser de til dragernes planet Draganan, hvor der venter et opgør med den onde drage Mansór og hans uhyggelige bloddrager. En lang historie med et forudsigeligt handlingsforløb, og med overfladiske skildringer af personer og steder - især dragerne og deres planet er meget tyndt malet. Teksten er sat med små typer. 16 helsides illustrationer i farver med billedtekster er placeret i to blokke midt i bogen. Det fungerer ikke, fordi det medfører, at man får billeder til begivenheder, der ligger flere kapitler fremme.

Andre bøger om drager kunne være Vibeke Martinsens serie i fire bind Dragernes beskytter, der handler om en pige, som går på en skole for dragetæmmere.

Fantasyroman med drager. Lang og forudsigelig historie med overfladiske skildringer af personer og steder. Og desværre træder dragerne og deres univers ikke i karakter. Ikke nogen overbevisende debut.