Film / fiktion til børn / komedier

Space dogs


Beskrivelse


Den amerikanske præsident Kennedy modtager en hundehvalp fra sin sovjetiske kollega Khrushchev, og hvalpen kan stolt berette, at dens mor er den berømte rumhund Belka. Belka har gennemført en vellykket rumrejse sammen med den streetsmarte Strelka og rotten Lenny.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2012

af

af

Ulrich Breuning

d. 4. juni 2012

Space dogs er en russisk animationsfilm om rumhundene Belka og Strelka. Filmen bygger på rigtige begivenheder og satser på familiepublikummet. Karakterernes design er børnevenlig, men man skal være over seks år for at kunne følge med i den indviklede handling med tidstypiske referencer til 1960'erne. Kan formidles som populær version af den kolde krigs rumfarts forsøg med dyr.

Den amerikanske præsident Kennedy modtager en hundehvalp fra sin sovjetiske kollega Chrustjev, og hvalpen kan stolt berette, at dens mor er den berømte rumhund Belka. Belka er oprindelig feteret cirkushund, men havner efter et hårdt liv på gaden med den street smarte Strelka og rotten Lenny i et sovjetisk rumprogram. Træningen er hård, men de tre venner bliver udvalgt og gennemfører en vellykket rumrejse! Space dogs, 2010 har i skildringen af et hundeliv ligheder med Disney-klassikeren Lady og vagabonden, 1955, og menneskets bedste ven har sin egen niche i filmhistorien med fx koryfæer som Lassie og hårtotten Beethoven.

Stilen i Space dogs kan minde om den danske 3D-animation Den grimme ælling og mig, 2006. Og især rotten Lenny har ligheder med figuren Rotto. Men filmen kan også ses som en russisk pendant til den amerikanske Space chimps, 2008, hvor det i sidstnævnte er aber, som sendes på rumfart.

Interessant historiefortælling/forvanskning med dokumentaroptagelser under slutteksterne, som understreger det autentiske udgangspunkt. Men svær som børneunderholdning.