Bøger / faglitteratur

Se her! : billedkomposition for fotografer og andre billedskabere


Beskrivelse


Teorien og virkemidlerne bag god visuel komposition inspireret af den amerikanske fotograf Willam Mortensens (1897-1965) bøger og skrifter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2012

af

af

Kent Skov

d. 5. dec. 2012

For professionelle og seriøse amatørfotografer samt andre billedskabere, der er interesserede i teorier og virkemidler bag det fotografiske og andre billedbaserede håndværk.

Omfattende og flot tilrettelagt dansk bog om den fotografiske billedkompositions virkemidler med afsæt i både en teoretisk, analytisk og praktisk tilgang. Bogen beskriver således de formelle kriterier for et billedes gennemslagskraft med gennemgang af visuelle designelementer og designprincipper. Derudover rummer bogen et essay og forskellige udvalgte tekster om fotografi og kreativitet og et selvstændigt kapitel om den anerkendte amerikanske fotograf William Mortensens erfaringer med samspillet mellem fotografi og mennesket som motiv. Ikke overraskende er mange af motiverne i bedste fotografiske tradition smukke kvinder. Mange fotografer er repræsenteret med eksempler til at illustrere bogens teorier i praksis - de fleste af den norske Ragne Sigmond, men også fotografer som Kent Bovin, Kenneth Havgaard og Kirsten Klein m.fl. er med. RH er faglærer fra Fotograf Skolen i Viborg.

Der findes en række bøger om fotografisk teknik med kamera- og billedbehandling etc. Mht. komposition findes de mere håndværksorienterede Mennesker og Komposition. Det traumatiske øjeblik af Sigudardottir behandler fotografiet ud fra en filosofisk tilgang. Men bogen her går længere bag om selve den fotografiske billedkomposition og teori.

Omfangsrig og ambitiøs dansk bog om fotografiske teori og metode.


Digital foto

2013, nr. 8

af

af

Maria Damborg Rosenberger

2013, nr. 8