Bøger / skønlitteratur / roman

De fordømtes legion


Beskrivelse


Manglen på mandskab får Hitler til at udnytte enhver mulighed for at indkalde til krigstjeneste. Kriminelle, politiske fanger og desertører bliver benådet og kommanderet i krig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2016

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 20. maj 2016

Blodig og brutal beretning fra 2. verdenskrig fortalt gennem forfatterens øjne. En klassiker, oprindeligt fra 1953, som henvender sig til læsere af krigsfiktion og knaldromaner.

Sven Hazel bliver efter en dom som desertør sendt til en straffebataljon. Sammen med en deling af hårdkogte soldater gennemlever Sven den ene hårde træfning efter den anden mens krigens gru spreder sig som en steppebrand over Europa. Denne nye udgave indeholder et forord af Sven Hazels søn og et omfattende appendiks, der foruden fotografier også tæller det ikke færdiggjorte originalmanuskript til Hazels femtende roman "Det herlige nederlag." Hazels romaner hører til blandt de bedst sælgende danske romaner i historien.

Bogen er rent litteraturhistorisk en spændende størrelse: har Sven Hazel opdigtet det hele eller er den baseret på hans egne oplevelser? Det kan man selv være med til at bedømme når man læser denne kulørte knaldroman. Der er smæk for skillingen, mange voldsomme beskrivelser og masser af død og gru mens Hazel og co. dræber løs i deres tanks. Historien er også noget rodet og, hvis man læser den som andet end fiktion, også meget urealistisk og overdrevet.

Kan sammenlignes med Sven Hazels andre romaner samt filmen Fury der følger en tankenhed under anden verdenskrig. Denne nye udgivelse fra Turbine er en fornem sag trykt på kraftigt papir og med masser af ekstramateriale som ikke findes i tidligere udgaver.