Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Drømme - store som små : 12 udvalgte noveller


Beskrivelse


Noveller. Noveller udvalgt i forbindelse med en novellekonkurrence udskrevet i 2013 for silkeborgensere med temaet drømme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2013

af

af

Merete Trap

d. 18. dec. 2013

Dette er er en udmærket, lille samling af noveller, med det overordnede tema "drømme". Bogen er udgivet på baggrund af en novellekonkurrence udskrevet af Silkeborg Bibliotekerne og BoD og den vil primært have interesse for silkeborggensere og de involverede i projektet. Andre kan dog også fint læse med.

Dette er en samling af 12 noveller der har temaet drømme tilfælles. Emnet behandles forskelligt i novellerne, fra det konkrete og hverdagsagtige i en drøm, til drømmen om at opnå et mål, samt det eventyrlige og fantasy-relaterede. Bogens første novelle "Historien om en drøm" er vinder af konkurrencen, og omhandler en kvindes drøm om at synge. Novellerne er korte og ofte med en overraskende slutning. Aldersmæssigt ligger forfatterne fra 11 år til 83 år. Samlingen er udgivet på baggrund af en novellekonkurrence udskrevet af Silkeborg Bibliotekerne og BoD (Books on Demand). Novellerne er generelt velskrevne, men jeg vurderer dog at samlingen primært vil have interesse for silkeborggensere. En fin udgivelse og et godt initiativ.

Der udskrives jævnligt novellekonkurrencer, og denne udgivelse kan fx sammenlignes med Syndefaldet og andre historier 2013, udgivet i forbindelse med litteraturfestivalen "Vild Med Ord", samt diverse novellesamlinger fra Brønderslev forfatterskole. Dog er herværende noveller skrevet af både børn og voksne.

En velskrevet, lille novellesamling med det overordnede tema "drømme". Henvender sig primært til silkeborggensere men andre kan også læse med.